Bilim Emek ve Özveriyle Yükselen Üniversite

Sürekli Eğitim Merkezi Tarafından Düzenlenen Zabıta Akademisi Eğitimleri Başladı

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Malatya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ve Malatya Kent Konseyi Eğitim ve Öğretim Çalışma Grubu işbirliğinde, Malatya Büyükşehir Belediyesi, Battalgazi Belediyesi, Yeşilyurt Belediyesi ve diğer ilçe belediyelerinde zabıta görevi yapan personellere;Zabıta Yönetmeliği, Kabahatler Kanunu, Kamusal Etik ve Halkla İlişkiler konularında eğitimlerin verileceği Zabıta Akademisi eğitim programı başlatıldı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonunda Zabıta Yönetmeliği ile ilgili verilen eğitime Malatya Turgut Özal Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Öğretim Görevlisi Cumali Aydoğan, Malatya Kent Konseyi Genel Sekreteri Av. Abdulkadir Artan ve Malatya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Hüseyin Hanbay katıldı.

Zabıta Yönetmeliği ve diğer konular hakkında sunum yapan, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Cumali Aydoğan; zabıtaların görev, sorumluluk ve yetkilerini yerine getirirken yasal anlamda yönetmeliği iyi bilinmelerinin uygulanmada zabıta ve vatandaş arasındaki etkileşimde kolaylaştırıcı rolü olacağını belirtti. Aydoğan; “Bizler bugün kendimizi tanımaya gayret göstereceğiz. Bizler kendimizi iyi bileceğiz ki görevimizi laikiyle yerine getirmiş olalım”dedi.

Malatya Kent Konseyi Genel Sekreteri Av. Abdulkadir Artan; “Zabıta teşkilatı bizim açımızdan önemli bir teşkilattır. 1923 yılında cumhuriyeti ilan ettik ama bizim devletimizin kökenleri daha çok gerilere gider. Zabıta teşkilatımızın kuruluşu 1826 yılına dayanır. Dolayısıyla biz yüzlerce, binlerce yıllık devlet geleneğinin süzüle süzüle geldiği bir noktadayız”diye konuştu.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Hüseyin Hanbay konuşmasında; “Zabıta tarihi çok ciddi anlamda tarihsel sürece dayanır. Bizler zabıta teşkilatı olarak daha iyi hizmet verebilmek, daha nitelikli işler yapabilmek için gelişen ve değişen teknolojiye uygun dönüşümler yapmak durumundayız, bu açıdan verilen bu eğitimleri çok önemsiyoruz”dedi.

Zabıta Akademisi eğitim programının son bölümünde, Zabıta Yönetmeliği ve diğer konular hakkında sunum yapan Cumali Aydoğan, eğitime katılan zabıta personellerinin sahada karşılaşmış oldukları sorunlar ve çeşitli konular hakkındaki sorularını yanıtladı.